Kensa Kulaklıklarınızı Takıp Motivasyonunuzu Yükseltecek Müzik Önerileri

23-12-2021 16:31
Kensa Kulaklıklarınızı Takıp Motivasyonunuzu Yükseltecek Müzik Önerileri

KENSA Kulaklıklarınızı Takıp Motivasyonunuzu Yükseltecek Müzik Önerileri

Müziğin beynimizde oluşturduğu çeşitli etkiler bulunmaktadır. Bu etkiler müzik türüne göre farklılık göstermektedir. Örneğin dinlendirici ve hafif müzikler bizi daha iyi hissettirir. Müzik, fiziksel ağrıyı ve stresimizi azaltmak için serotonin üretir. Amerikan Psikoloji Derneği bu konuyla ilgili çalışmalara yer verilen bir müzikoloji dergisi yayınlamaktadır. Birçok araştırma ve teorik çalışma, özellikle hafif müziklerin, büyük bilişsel, duygusal ve nörobiyolojik faydalara sahip olduğunu kanıtlamıştır.

Müziğin Faydaları

1-Stresi Azaltır

Müzik hepimizin hayatında önemli bir rol oynar, üzgünken de mutluyken de müzik dinleriz. Mindlab’de çalışan ve sinir bilim deneylerinde uzman bilim insanları müziğin stresi azalttığına birkaç sene önce bir araştırma sonucunda varmışlardır. Araştırmada Marconi Union’ın bir şarkısı olan Weightless’ın kalp atışını hafiflettiği, beyin aktivitesi ve solunumda çok etkili olduğunu tespit ettiler.

2-Konsantrasyonumuzu Geliştirir

Müzik sayesinde özgür hisseder ve kendimize odaklanırız, gün içinde çeşitli aktiviteler yaparken müzik dinlemek bizi daha çok motive eder.

3-Serotonin ve Endorfin

İnsan vücudunda ağrının azalması için beyin dokuları tarafından üretilen hormon olan endorfini ve mutluluk hormonu olarak bildiğimiz serotonini salgılamamıza müzik yardımcı olur. Dinlediğiniz müzik tarzı ne olursa olsun müziğin beynimize yararı herkes için aynıdır.

4-Kalp ve Müzik

Müzik, tansiyonu ve kalp atışımızı düşürerek nabzımızın daha ritmik ve düzenli hale gelmesini sağlar, bu sayede daha sakin hissederiz.

Meditasyon Yaparken Dinlenebilecek Müzikler

**Marconi Union- Weightless
Mindlab, "Weighless” şarkısını 2011’de dünyanın en rahatlatıcı şarkısı olarak seçti. Araştırmaya göre, bu şarkı diğer dinlediğimiz şarkılara göre %11 daha rahatlatıcı ve kaygıyı %65 seviyesinde azaltmakta, İngiliz Ses Terapisi Akademisi tarafından da onaylanmıştır. Bu şarkıyı berrak ses özelliği olan bluetooth kulaklıkla dinlediğinizde daha da hafiflediğinizi hissedeceksiniz.

** Airstream- Electra
Bluetooth kulaklık ile dinleyeceğiniz bu parça, bass tonları ve rahatlatıcı frekansları ile dinleyenlerine huzur veriyor. Stresli bir sunumdan önce, deniz kenarında yürüyüş esnasında ya da meditasyon anlarında da dinlenilebilecek bir şarkı.

**Enya- Watermark

Dünyaca ünlü İrlandalı müzisyen Enya, ambient tarzında müzikleriyle ön plana çıkmış bir sanatçı. Only Time şarkısı ile çıkış yapan Enya, bu şarkısını severek dinleyenlere bulutların üzerindeymiş gibi bir hissetmelerini sağlamıştır. bluetooth kulaklık ile sizde kendinizi bulutların üzerinde hissedin.

 

Temizlik Yaparken Dinlenecek Müzikler

 

**Coldplay- Strawberry Swing

Dünyanın severek dinlediği İngiliz asıllı grup Coldplay, Strawberry Swing şarkısının sözleri ile rahatlatıcı müzikler listesine girmeyi başarmıştır. Sizde temizliği keyifli hale dönüştürmek için  şık tasarımlı bluetooth hoparlöründen şarkıyı açıp kendinizi müziğe kaptırın.

 

**Lp- When We’re High

Lost on you şarkısıyla dünyada güzel çıkış yakalayan Lp’nin When We’re High şarkısı tam da  çok fonksiyonlu dokunmatik alanlı bluetooth kulaklık ile şarkıyı başa sarmak çok kolay

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.